Hundraser som passar barnfamilj

WizzdomOfSoulcharismaFå saker tillför glädje och kärlek i ett hem som husdjur, som till exempel hundar. Men det är viktigt att överväga vissa detaljer innan man bestämmer sig för att skaffa en hund, framförallt livsstil och hur mycket tid man har att lägga på hunden. I en barnfamilj spelar ytterligare en faktor in, nämligen vilka hundar som är bäst lämpade för barn. Det finns en hel del hundraser som älskar barn, men det är fortfarande oerhört viktigt att komma ihåg en sak: lämna aldrig barn och hund utan uppsikt. Oavsett hur snäll hunden är kan olyckor ske, särskilt om barnet skrämmer hunden av misstag.

Låt inte skenet bedra

De första hundraserna man kommer att tänka på när det gäller barnvänlig är kanske raser som golden retriever, spanielraser och labrador, men trots att dessa raser absolut har det tålamod och lugna temperament som gör dem perfekta för barnfamiljer, så är de långt ifrån de enda. Till exempel pitbullterrier är såpass barnkär att den förr kallades “nanny dog”, tack vare sitt lugna, mjuka temperament mot barn, samt beskyddande vaktinstinkt. Tyvärr har rasen ett hemskt rykte idag, men med rätt uppfostran är den en pålitlig, kärleksfull hund. Även raser som boxer, dobermann och rottweiler passar bra med barn, men andra mer kända barnvänliga raser är kanske irländsk setter, tax och berner sennen. Oavsett vilket så är alla hundar, precis som människor, individer – det behövs mer än bara fakta för att hitta Tassar som passar ihop.