Hund och städning

Om man någon gång har haft en hund så är man sannolikt duktig på att städa, eftersom man har fått mycket övning. En hund släpper ifrån sig hundhår i drivor under större delen av året, och under hösten och vintern märker man också av att man har hund i form av smutsiga tassavtryck och grus och lera som släpas in. Trots erfarenheten kan dock både nya och gamla hundägare ha nytta av dessa tips för att göra städningen efter hunden lite lättare.dog-190276_640

Ett av de bästa städredskapen man kan ha hemma som hundägare är en mikrofiberduk. Mikrofiberduken är din bästa vän i kampen mot hundhår, eftersom den är statisk och drar åt sig dem. När du ska städa golven är till exempel ett bra tips att först dammsuga, för att få bort det värsta, och sedan svepa över golven med en mikrofiberduk för att suga upp de hundhår som dammsugaren missade. Trasan får bäst effekt om den är lite lätt fuktad – inte torr, och inte blöt. Du kan också använda mikrofibertrasan för att torka av hunden direkt efter en promenad, särskilt tassarna. På det sättet undviker du att mycket av smutsen kommer med in i huset. Ett annat sätt att undvika det är att ha en trasmatta i hallen. Den suger effektivt upp fukt och lera efter en promenad, och stoppar gruset. När den blir för smutsig är den också lätt att slänga i tvättmaskinen.

Hundhår hamnar som bekant inte bara på golvet, utan även på kläder och i soffan (oavsett om du låter din hund vara i soffan eller inte). För att få bort dem kan man behöva starkare verktyg än en klädroller. Två effektiva sätt att få bort hundhår från textil är att använda sig av gummihandskar eller gaffatejp. Gummihandskarna kan du helt enkelt ta på dig och dra över soffor, bilsäten och annat för att enkelt samla ihop hundhåren. Silvertejpen är perfekt att använda på till exempel vinterkappan, istället för en klädroller.

Om man känner att man inte har tid eller ork att ständigt hålla rent efter sin hund, kan ett alternativ vara att anlita en städfirma. Du får hjälp att hitta ett säkert och tryggt städbolag i ditt område på Qleano.se.